Publicaties

De Ruijter Strategie zet al ruim 25 jaar de toekomst op de agenda bij overheid en bedrijfsleven.

Biofuel as a real option

Freek van Essen is corporate strategy director at Air France-KLM. He states that using scenario based strategy in the airline industry is not easy.

Scenarios: from boardroom to classroom

Ulrich has experience with scenario based strategy for multi-nationals on a global level and now uses his experience to introduce this methodology to schoolchildren in Germany.

Sterker Brussel of opstand tegen de regenten?

Voor de FD Outlook van 28 maart 2014 schreef Paul de Ruijter een artikel over de toekomst van Europa. Wordt Brussel sterker of komt er een opstand tegen de regenten?

PO-raad: scenario’s en strategie in financieel management

Door strategisch beleid te vertalen naar een goede meerjarenbegroting wordt inzichtelijk welke gevolgen het heeft voor het kapitaal en vermogen van het schoolbestuur.

FD Outlook juli 2013: Zaken doen over de grens

Vier scenario’s voor internationaal zakendoen. Gaan we voor zwarte of groene energie? En gebeurt het straks in het Westen of toch in Azië of Afrika?

Gezamenlijke verkenning wonen, zorg en pensioen 2030

Gezamenlijke verkenning van PGGM, VGZ en Espria naar mogelijke scenario’s voor 2030 waarbij wonen, zorg en pensioen in samenhang zijn bekeken.

Amsterdam-Noord Toekomstvisie 2030

Hoe ziet Amsterdam-Noord eruit in 2030? Dat heeft het bestuur van Amsterdam-Noord aan de burgers zelf gevraagd. De opdracht aan hen was: “Droom, denk en doe mee en laat u fantasie de vrije loop”.

Paul de Ruijter over innovatie in 2040

FD Outlook van 7 december 2012 was gewijd aan het thema ‘innovatie zonder grenzen’. Paul de Ruijter schreef voor deze speciale editie het openingsartikel.

‹‹‹12345678910111213