Publicaties

De Ruijter Strategie zet al ruim 25 jaar de toekomst op de agenda bij overheid en bedrijfsleven.

FD Outlook juli 2013: Zaken doen over de grens

Vier scenario’s voor internationaal zakendoen. Gaan we voor zwarte of groene energie? En gebeurt het straks in het Westen of toch in Azië of Afrika?

Gezamenlijke verkenning wonen, zorg en pensioen 2030

Gezamenlijke verkenning van PGGM, VGZ en Espria naar mogelijke scenario’s voor 2030 waarbij wonen, zorg en pensioen in samenhang zijn bekeken.

Amsterdam-Noord Toekomstvisie 2030

Hoe ziet Amsterdam-Noord eruit in 2030? Dat heeft het bestuur van Amsterdam-Noord aan de burgers zelf gevraagd. De opdracht aan hen was: “Droom, denk en doe mee en laat u fantasie de vrije loop”.

Paul de Ruijter over innovatie in 2040

FD Outlook van 7 december 2012 was gewijd aan het thema ‘innovatie zonder grenzen’. Paul de Ruijter schreef voor deze speciale editie het openingsartikel.

Cedris eindrapport: Meedoen naar vermogen

In deze vierde en laatste publicatie in het verkenningstraject Agenda van de toekomst 2025 worden zes richtinggevende thema’s beschreven voor Cedris, de SW-bedrijven en de partners in het netwerk.

Artikelen Paul de Ruijter over connected risk

In de FD Outlook van 28 september 2012 stond het dossier connected risk centraal. Paul de Ruijter schreef hierin twee artikelen over het gebruik van scenario’s en visie om met risico om te gaan.

Cedris: scenario’s voor de SW-sector in tekst en beeld

Cedris is de branchevereniging van sociale werkvoorzieningbedrijven. Voor de komende 15 jaar verwacht Cedris enorme verschuivingen in de sector en ontwikkelde met De Ruijter Strategie vier toekomstscenario’s, in woord en beeld.

De SPMC dinner speeches: over dilemma’s en het spreken van dezelfde taal

Tijdens de De Ruijter Scenario Planning Master Class kregen de deelnemers een tweetal dinner speeches voorgeschoteld van ervaren scenario planning practitioners.

‹‹‹12345678910111213