Stuart van den Bos

"De toekomst zit vol kansen voor wie anticipeert en vol risico's voor wie slechts reageert."

Stuart van den Bos (MSc. Strategie, UvA) adviseert al sinds het begin van zijn carrière managementteams op strategieontwikkeling en -implementatie. Eerst bij Nyenrode Business Universiteit, waar hij managementteams tools rondom strategie en organisatieontwikkeling bijbracht.

Sinds 2018 zet Stuart zich bij De Ruijter Strategie in om samen met zijn klanten overtuigende en inspirerende (toekomst)visies te creëren. Ook helpt hij organisaties graag met het maken van routekaarten om deze visie ook daadwerkelijk te bereiken, bijvoorbeeld in de vorm van beleids- en ondernemingsplannen. Kenmerkend aan de werkwijze van De Ruijter Strategie en van Stuart is dat deze plannen anticiperen en acteren op veranderingen in de omgeving van de organisatie. Visie, energie en vernieuwing zijn in dit proces sleutelbegrippen voor Stuart. Zijn kwaliteiten hierin zijn het maken van scherpe data-gedreven analyses, het vertalen van ideeën naar haalbare doelstellingen en het creëren van een gedeelde visie. Daarnaast faciliteert hij workshops en verzorgt hij lezingen op onder andere de VU Amsterdam, HvA en UvA. Na een tussenstap als strategisch adviseur van het wereldwijde managementteam van GLS, is hij terug bij DRS.

Stuart woont met zijn vriendin in Amsterdam. In zijn vrije tijd doet hij graag aan sport of probeert hij zijn vrienden te verslaan in strategische bordspellen.