Jolanda van Heijningen

"Met beeld en taal kun je de toekomst nu al vormgeven."

Als redacteur/projectcoördinator houdt Jolanda van Heijningen (Economie & Linguïstiek, Hogeschool voor Economische Studies Amsterdam) de voortgang van de strategie- en scenarioprojecten in het oog. Behalve regisseur en eindredacteur is zij ook algemeen aanspreekpunt voor de opdrachtgevers.

Daarnaast doet ze interviews en desk research, werkt ze rapportages, scenario’s en scripts uit en voert ze de (eind)redactie over de stukken die in co-productie met onze klanten worden geschreven. Zij heeft de afgelopen jaren onder andere de pen gevoerd bij toekomstverkenningen en visietrajecten voor Scheepsbouw Nederland, Cedris, Deltaprogramma Rijnmond Drechtsteden, ABU, ABP en het Ministerie van BZK.
Voordat Jolanda bij De Ruijter Strategie aan de slag ging, werkte ze als copywriter en direct marketing specialist, o.a. bij Yves Rocher Nederland en Fortis Bank. Daar heeft ze geleerd dat details een eindresultaat kunnen maken of breken, een inzicht waar ze nog dagelijks plezier van heeft.

In haar vrije tijd geniet Jolanda van het goede leven met haar gezin en probeert ze ter compensatie ook regelmatig te sporten.