Friso van Nimwegen

"Het verleden laat zien hoe onvoorspelbaar de toekomst is."

Friso van Nimwegen MA studeerde Geschiedenis aan de Universiteit Leiden, met als specialisatie de politieke geschiedenis van Nederland en Frankrijk in de vroegmoderne tijd. Tussen het archiefwroeten door was Friso tijdens zijn studie ook veel bezig met taal en schrijven. Zo hielp hij zijn medestudenten hun schrijfvaardigheid te verbeteren als schrijfcoach bij het Writing Lab van de universiteit, en was hij hoofdredacteur van historisch tijdschrift Déjà Vu. Ook volgde hij verschillende cursussen voor het schrijven van proza en poëzie.

Bij De Ruijter Strategie vervult Friso de rol van schrijver/redacteur. Dat betekent dat hij inzichten uit strategische gesprekken omzet in heldere en gestructureerde teksten, die de basis vormen voor bijvoorbeeld scenariodocumenten, beleidsplannen en strategische notities. Ook werkt hij interessante strategische casussen uit in verdiepende artikelen. Zijn kennis van de geschiedenis komt bij strategieontwikkeling en scenariodenken goed van pas; waar een historicus verhalen maakt over het verleden, maakt een strateeg verhalen over de toekomst. En hoewel de geschiedenis zich nooit écht herhaalt, rijmt ze vaak wel. Om denkkaders op te rekken en inspiratie op te doen voor toekomstscenario’s is het dus altijd een goed idee om eerst eens naar het verleden te kijken.

In zijn vrije tijd doet Friso aan boulderen en wielrennen. Ook leest hij veel romans en gaat hij graag naar de bioscoop.

Projecten (selectie)

Publicaties (selectie)