Sharda Tewari

"De complexiteit van de toekomst vraagt om multidimensionaal denken, anticiperen en handelen."

Sharda Tewari (planologie, Universiteit van Amsterdam) werkt sinds 2022 bij De Ruijter Strategie als trendwatcher en strategieconsultant. Vanuit haar brede interesse en multidisciplinaire achtergrond zet ze haar voelsprieten uit voor nieuwe ontwikkelingen en tendensen in de maatschappij, en duidt ze de gevolgen daarvan op de lange termijn.

Ze verpakt haar inzichten over het heden en de toekomst in aansprekende verhalen, in schriftelijke of visuele vorm. Al tijdens haar studie leidde ze mensen rond door de leefwereld van morgen, als gids in het Huis van de Toekomst in Amsterdam. Sharda ziet de traditionele kaders in de samenleving vervagen en verschuiven: in de ‘bèta’-maatschappij testen mensen allerlei nieuwe ideeën en concepten uit. De toekomst is voor haar daarom multidimensionaal, want er voltrekken zich altijd meerdere toekomstbeelden tegelijkertijd.

Voordat ze bij De Ruijter Strategie aan de slag ging, was Sharda bijna twintig jaar werkzaam in de ruimtelijke ontwikkeling. Ze werkte in verschillende hoedanigheden voor gemeenten, woningcorporaties, en vastgoedbeheerders, onder andere als projectmanager, procesmanager, beleidsmedewerker en adviseur. Zo leerde ze de fijne kneepjes van projectmanagement en advisering kennen en ontwikkelde ze een brede kennis over de werking van de publieke en semipublieke sector.

In haar vrije tijd verdiept Sharda graag zich in allerlei thema’s en onderwerpen, van geopolitiek tot mode, van Satie tot The Smashing Pumpkins, van De Telegraaf tot de Tate Modern. Naast advies over de toekomst geeft Sharda ook graag advies over personal styling. Daarmee helpt ze mensen met hun kleding een persoonlijk verhaal te vertellen.