Trainingen

Open eendaagse Master Class Trends & Scenario's
In deze eendaagse Master Class zoomen we in op trendverkenning, scenario-ontwikkeling en de manieren waarop je scenario's kunt toepassen. De eerstvolgende Master Class Trends & Scenario's staat gepland voor voorjaar 2019 in Amsterdam. Lees er meer over >>.

Open eendaagse Master Class Visie & Strategie
Bij deze Master Class ligt de focus op waar u met uw team, afdeling, divisie of organisatie naartoe wilt, hoe u de verschillende opties om daar te komen in kaart brengt en wat de optimale route is. Meer informatie>>

Open tweedaagse internationale Masterclass Scenario based Strategy
Bijna elk jaar organiseren we voor individuele deelnemers de internationale tweedaagse Scenario Based Strategy Masterclass. In twee dagen nemen Paul de Ruijter en/of Renate Kenter u (in het Engels) in een kleinschalige setting mee door de acht stappen van de Klaar om te wenden (Scenario Based Strategy) methode, in theorie en praktijk, en maakt u kennis met verschillende gastsprekers die hun ervaringen met scenario’s en strategie met u delen. We werken momenteel aan plannen voor 2019, waarbij we deze tweedaagse Masterclass in Engeland willen laten plaatsvinden. Meer informatie volgt binnenkort.

Incompany trainingen
Veel organisaties willen zelf aan de slag met strategievorming op basis van scenario’s, maar weten niet hoe. Behalve het begeleiden van toekomstverkenningen en strategietrajecten, ontwerpt en faciliteert De Ruijter Strategie daarom (incompany) trainingen, gebaseerd op de Klaar om te wenden-methode. Samen met u bepalen we een leerprogramma op maat, dat optimaal voorziet in het doel en de behoefte van uw directie, projectgroep, bestuur of management team.

Gastdocentschap
Voor universiteiten (o.a. Nyenrode Business Universiteit, Delft TopTech, Universiteit van Amsterdam, AOG en Sioo) verzorgen wij binnen management leergangen verschillende modules en trainingen, waaronder:

  • Scenariodenken
  • Visievorming
  • Trendwatching
  • Risk management
  • Reële opties
  • Systeemdenken
  • Adviseren aan de top
  • Businessmodellen
  • Strategie voor brancheverenigingen

Lezingen
De professionals van De Ruijter Strategie worden regelmatig gevraagd als gastspreker op congressen, jaarvergaderingen en seminars. Zowel over de methode van strategievorming op basis van scenario’s als over de trends en toekomstige ontwikkelingen in een breed scala aan sectoren kunnen ze een prikkelend en boeiend verhaal houden.

Wilt u meer weten over hoe we u van dienst kunnen zijn met incompany trainingen, individuele opleidingen, gastdocentschap of een lezing?
Neem vrijblijvend contact met ons op via (020) 625 02 14, of mail naar Renate Kenter: renate@deruijter.net.