Trainingen

Wilt u meer leren over scenariodenken, bijvoorbeeld omdat u van plan bent scenario’s te gebruiken bij het vormen van uw strategie? Dan zijn wij u graag van dienst. De professionals van De Ruijter Strategie kunnen voor u een breed scala aan trainingen en masterclasses verzorgen op het gebied van scenariodenken en strategievorming. Lees verder voor de verschillende mogelijkheden, of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies. Om zelf al eens kennis te maken met onze scenariomethode kunt u Paul de Ruijters boek 'Klaar om te wenden - Handboek voor de strateeg' raadplegen, of de introductietraining op ons online leerplatform volgen.

Voor individuele deelnemers

Als individuele deelnemer kunt u zich inschrijven voor onze masterclasses, die wij zo'n twee keer per jaar geven op onze locatie in Amstelveen.

Trends en scenario's (open eendaagse masterclass)
Tijdens de masterclass Trends en scenario’s leert u over trendverkenning, scenario-ontwikkeling en de manieren waarop u scenario’s kunt toepassen in het uitwerken van uw strategie. De eerstvolgende training staat gepland voor voorjaar 2024. Lees meer

Visie en strategie (open eendaagse masterclass)
In de masterclass Visie en strategie leert u op strategische wijze te bepalen waar u naartoe wilt met uw team, afdeling, divisie of organisatie. Vervolgens leert u hoe u een toekomstbestendige route naar dat gewenste einddoel uitstippelt, en hoe u de strategische opties in kaart brengt die u daarvoor tot uw beschikking hebt. Lees meer

Scenario based Strategy (open tweedaagse internationale masterclass)
Tijdens de masterclass Scenario Based Strategy nemen onze docenten u in een kleinschalige setting mee door de acht stappen van de methode Klaar om te wenden (in het Engels vertaald als Scenario Based Strategy). U past de geleerde theorie gelijk toe op de praktijk, en u maakt kennis met verschillende gastsprekers die hun ervaringen met scenario’s en strategie met u delen. We organiseren deze masterclass in principe één keer per jaar. De voertaal is Engels. Meer informatie over de aanstaande editie volgt binnenkort.

Online basistraining scenarioplanning (open training van 3 uur)
Wilt u in een online setting meer te weten komen over de methode van scenarioplanning en hoe u deze kunt toepassen bij het uitwerken van uw visie en strategie? Wij organiseren regelmatig een online interactieve basistraining, waarin u in drie uur tijd de beginselen van de methode leert kennen en toepassen. U betaalt voor deze online training €299,- (excl. btw), inclusief toegang tot onze online leeromgeving.

Voor teams en organisaties

In-company trainingen
Onze consultants hebben veel ervaring met het begeleiden van toekomstverkenningen en strategietrajecten. Ze laten u graag zien hoe u de Klaar om te wenden-methode in uw organisatie kunt toepassen. Samen met u bepalen we een leerprogramma op maat, dat optimaal voorziet in het doel en de behoefte van uw directie, projectgroep, bestuur of managementteam. Tot de mogelijkheden behoort bijvoorbeeld de training Introductie in scenario’s, waarin we ingaan op de geschiedenis van het scenariodenken, een aantal casussen behandelen en u bekend maken met de concrete stappen van het scenarioproces.
We kunnen zowel live als online trainingen voor u verzorgen.

Voor onderwijs

De consultants van De Ruijter Strategie geven regelmatig gastcolleges en lesmodules in het hoger onderwijs. Zo hebben we het scenariodenken al mogen overbrengen aan studenten van onder meer de Universiteit van Amsterdam, Nyenrode Business Universiteit, TU Twente, Sioo en AOG. Wij kunnen voor u colleges verzorgen over onder andere:

  • Scenariodenken
  • Visievorming
  • Trendwatching
  • Risk management
  • Reële opties
  • Systeemdenken
  • Adviseren aan de top
  • Businessmodellen
  • Strategie voor brancheverenigingen

Voor publiek

Onze consultants worden regelmatig gevraagd als gastspreker op congressen, jaarvergaderingen en seminars. Zij kunnen uw publiek een prikkelend en boeiend verhaal vertellen, bijvoorbeeld over de methode van strategievorming op basis van scenario’s, of over interessante trends en toekomstige ontwikkelingen in uw sector of branche.

Wilt u meer weten over hoe we u van dienst kunnen zijn met incompany trainingen, individuele opleidingen, gastdocentschap of een lezing?
Neem vrijblijvend contact met ons op via (020) 625 02 14, of mail naar Reinier Hattink.