Opties

Als u de omgeving heeft verkend en een set scenario’s voor de toekomst heeft ontwikkeld, is het tijd geworden om terug te gaan naar uw eigen organisatie om verbinding te maken tussen de mogelijke toekomstige omstandigheden en uw eigen koers. Met de toekomstscenario’s kunt u immers toetsen of de huidige organisatie en plannen toekomstvast zijn en opties bedenken om de organisatie onder alle omstandigheden succesvol te laten zijn. Wat kunt u zelf doen om op bepaalde situaties voorbereid te zijn. Welke opties zijn in alle scenario’s relevant en haalbaar, dus robuust of toekomstvast? Welke opties zijn succesvol onder bepaalde omstandigheden (startopties) en waarmee kunt u beter stoppen bij bepaalde ontwikkelingen (stopopties)? Ook uw bestaande activiteiten en plannen kunt u ‘windtunnelen’ door ze te toetsen aan de scenario’s.

Opties zijn deel van de strategie en daarom zijn de opties van bedrijven vaak niet beschikbaar voor publicatie. Bij overheidsorganisaties zoals het Ministerie van Defensie ligt dat anders:

Wilt u meer weten over hoe De Ruijter Strategie u van dienst kan zijn bij het verzamelen en op waarde beoordelen van opties?
Neem vrijblijvend contact met ons op via (020) 625 02 14, of mail naar Jolanda van Heijningen: jolanda@deruijter.net