De Ruijter Strategie

De Ruijter Strategie zet al ruim 25 jaar de toekomst op de agenda bij overheid en bedrijfsleven. Met onze strategiemethode ‘Klaar om te wenden’ helpen we mensen en organisaties om strategieën te ontwikkelen die rekening houden met onzekerheid en verandering. Dat doen we met advies, trainingen, gastcolleges, procesontwerp, interviews, workshopfacilitatie, presentaties, boeken, rapporten en verfilmingen. De Ruijter Strategie is wereldwijd actief en werkt samen met corporate associate partners zoals Prospex in Brussel en Berlijn.

Wat ons anders maakt dan andere adviesbureaus, is dat we er altijd vanuit gaan dat u, als opdrachtgever, vooral zélf kennis moet kunnen opbouwen over wat er op de (middel)lange termijn op u af zou kunnen komen en hoe u daarop voorbereid kunt zijn.

Veel kennis bevindt zich al in uw organisatie of net daarbuiten; het is immers uw branche en u weet als geen ander wat er speelt. Onze toegevoegde waarde is deze kennis via een gestructureerd, vaak participatief proces te mobiliseren, te onderbouwen, aan te vullen met inzichten ‘van buiten’ en de opbrengst zo te presenteren dat u een instrument in handen heeft waarmee vervolgens de visie en de koers worden bepaald. Door dit gezamenlijke leerproces zal uw projectteam, MT of bestuur zich nauw betrokken voelen bij het eindresultaat waardoor de implementatie van uw plannen soepel verloopt en u, als het nodig is, klaar bent om te wenden. Door wendbaar, oftewel agile, te blijven is onzekerheid over de toekomst geen reden meer om niet te bewegen.

Met het team Renate Kenter, Jolanda van Heijningen, Dennis Hoogland, Friso van Nimwegen, Sharda Tewari, Reinier Hattink, Stuart van den Bos en oprichter Paul de Ruijter ontwerpen en faciliteren we participatieve scenario- en strategieprocessen, mobiliseren we netwerken en inzichten binnen en buiten de organisatie en presenteren we de uitkomsten in tekst en beeld. Daarbij maken we graag gebruik van ons uitgebreide netwerk van specialisten, zowel voor de inhoud als voor de vormgeving. Samen met onze opdrachtgevers hebben we bovendien over de jaren heen een rijke en diverse community van scenariodenkers opgebouwd, die we altijd graag betrekken bij nieuwe vraagstukken over de toekomst.

Bekijk hier onze vacatures.