Publicaties

De Ruijter Strategie zet al ruim 25 jaar de toekomst op de agenda bij overheid en bedrijfsleven.

COA Meerjarenstrategie 2025

De wettelijke taak van het COA is het opvangen en begeleiden van asielzoekers. In de meerjarenstrategie staat hoe het COA die taak samen met partners willen realiseren.

MOOC Principles of Sustainable Finance

Met een andere aanpak kan de financiële sector ervoor zorgen dat onze planeet herstelt en de economie duurzaam wordt, nu en in de toekomst. Maar hoe maken we die transitie?

Toepassingen van de coronascenario's bij Sioo

Inmiddels heeft een aantal organisaties, waaronder Sioo, de De Ruijter coronascenario's gebruikt bij hun eigen specifieke toekomstverkenningen.

Corona: scenario’s en strategie

We zitten nog middenin de pandemie van het coronavirus; de vooruitzichten zijn inmiddels dat deze op korte termijn nog niet weg gaat, ook al is er inmiddels een vaccin. Wat als de post-corona wereld nooit meer hetzelfde wordt? Vier scenario's.

Kids Society Erica - Strategie richting 2030

Een nieuw strategisch plan voor KSE, waar men kinderen ook de komende jaren met een fijn gevoel wil laten terugkijken op een mooie, leerzame en plezierige tijd.

Scenario 2040

Wie verder wil komen, moet vooruit durven kijken. Een blik op 2040 vanuit de technische sector, in opdracht van Techniek Nederland.

Waternet Toekomstverkenning Drinkwater 2050

Waternet levert kwalitatief hoogwaardig drinkwater in en rond Amsterdam. Op welke toekomstige ontwikkelingen, die impact kunnen hebben op deze taak, moet Waternet zich voorbereiden?

Net verschenen: The World of Visual Facilitation

Visueel werken helpt om beter samen te werken, mensen te verbinden en te betrekken en meer af te maken. Met dit boek leer je hoe dat werkt.

12345678910›››