NBA/IIA Commissarissensymposium Scenarioplanning

'Hebben we voldoende weerstandsvermogen', was de centrale vraag van het Commissarissen-symposium 2020 van NBA LIO en IIA.

Maandag 28 september vond het jaarlijkse Commissarissen Symposium van NBA LIO en IIA Nederland plaats. Deze keer online, zoals vele symposia in dit bijzondere jaar.
'Hebben we voldoende weerstandsvermogen', was de centrale vraag. Een vraag die zich bij uitstek leent voor scenarioplanning.

Paul de Ruijter leverde met plezier een bijdrage aan het symposium. "Scenariodenken is niet nieuw. Maar met alleen een scenario ben je er echter nog niet. Welke signaalfuncties heb je om zicht te houden op de veranderende wereld, welke opties zijn er tot je beschikking en wat doe je als het scenario écht uitkomt: kun je daadwerkelijk snel schakelen? Voor het operationele team is het daarom van belang dat het geoefend heeft met en voorbereid is op de scenario's. Organisaties die dit hebben gedaan, waren sneller op de been. Ook al waren de scenario's niet exact zoals de werkelijkheid, bepaalde opties konden toch worden benut om deze crisis het hoofd te bieden."

Lees hier meer over het symposium.