De Ruijter Strategiepartner van Drents Museum

Om succesvol te blijven, wil het Drents Museum structureel vooruitkijken en anticiperen op verandering. De Ruijter Strategie ondersteunt daarbij.

Het Drents Museum maakt sinds de heropening in 2011 een zeer succesvolle ontwikkeling door. Mede door tentoonstellingen als de ‘De Dode Zeerollen’, ‘Mummies’ en ‘Maya’s’ zijn de bezoekersaantallen verdubbeld ten opzichte van de jaren vóór 2011. Om dit succes vast te houden, wil het museum samen met haar medewerkers op een structurele manier strategisch werken. Dat betekent: vooruit kijken en anticiperen op wat in de toekomst mogelijk verandert. Ontwikkelingen als vergrijzing, ontgroening, nieuwe vormen van vrijetijdsbesteding, nieuwe kunststromingen en nieuwe presentatietechnieken hebben impact op de toekomst van het museum; hoe eerder je hierover nadenkt, hoe beter je jezelf kunt voorbereiden op mogelijke veranderingen.

Het museum heeft De Ruijter Strategie gevraagd hen de komende jaren als strategiepartner bij het strategisch werken te ondersteunen. Wij werken uiteraard met veel plezier mee om dit boeiende museum succesvol te houden!