NVRD toekomstscenario's circulaire economie

De komende decennia zal de sector voor afvalbeheer en beheer van de openbare ruimte met veel uitdagingen te maken krijgen. Wat wordt de rol van de sector in de circulaire economie?

Hoe ziet de branche er in 2050 uit? Hoe vullen we toekomstig werkgeverschap in, wat gebeurt er met de zorgplicht en welke invloed hebben technologische ontwikkelingen als het Internet of Things en zelfrijdende voertuigen? De NVRD wil in deze onzekere toekomst als gids voor haar leden fungeren. Onder begeleiding van De Ruijter Strategie zijn meerdere toekomstscenario's over afval- en grondstoffenbeheer en het beheer van de openbare ruimte in kaart gebracht. Deze scenario’s voor de lange termijn kunnen de leden vervolgens gebruiken om hun eigen strategie toekomstproof vorm te geven. De scenario's zijn gevisualiseerd in een filmpje (zie hieronder) en worden uitgebreid toegelicht en onderbouwd in een speciale uitgave van verenigingsblad GRAM, die geheel in het teken staat van de toekomst van de sector.
Paul de Ruijter over de scenario's:

Hoewel niet te voorspellen is in welk scenario of combinatie van scenario’s de sector terecht komt, zal de NVRD zich de komende jaren in ieder geval op drie zaken gaan richten, liet voorzitter Han Noten tijdens de ALV in mei 2018 weten. Die vormen samen de gezamenlijke strategische agenda. Het gaat om: staan voor het milieu, lokaal de regie nemen richting een duurzame, circulaire toekomst en samen burgergericht vernieuwen.

Wilt u meer weten over dit traject en de onderliggende rapporten (trendrapport, scenariorapport)? Neem dan contact op met Jolanda van Heijningen via (020) 6250214 of via de mail.

Bekijk hier het filmpje met de vier scenario's: