Hartelijk Gefaciliteerd!

Succesvol veranderen met de workshopaanpak. Een boek van Annet Noordik en Jeroen Blijsie, met medewerking van De Ruijter Strategie.

‘Hartelijk Gefaciliteerd!’ is hét praktijkboek voor succesvol veranderen met de workshopaanpak, voor iedereen die effectief en resultaatgericht met groepen wil werken.

De workshopaanpak heeft zich in de praktijk bewezen om dit te bereiken. Want workshops helpen in het realiseren van een gedragen resultaat, besluit of plan. Het faciliteert kruisbestuiving van kennis en creativiteit, van medewerkers of klanten. Complexe, multidisciplinaire vraagstukken worden behapbaar en de samenwerking wordt er door verbeterd. Workshops kunnen bijdragen aan een groter draagvlak of een toename in betrokkenheid, mits adequaat ontworpen, gefaciliteerd en opgevolgd.

Noordik en Blijsie hebben het organiseren en faciliteren van workshops toegankelijk en werkbaar gemaakt. Zij gaan in de zes hoofdstukken in op de kracht van de workshop, de werkvormen, de competenties van de facilitator, groepsdynamica en beschrijven drie uitgebreide praktijkvoorbeelden, waaronder het scenariotraject dat De Ruijter Strategie heeft uitgevoerd voor de VWA over drankgebruik onder jongeren. Renate Kenter van De Ruijter Strategie heeft deze casus bewerkt voor gebruik in het boek.

Meer informatie en bestellen